Minder boos en opstandig

De meeste kinderen geven volwassenen wel eens een grote mond. Ook andere kinderen vertonen pestgedrag en maken ruzie. Als kinderen zich echter voortdurend thuis- en op school verzetten, dan is er reden tot zorg. Een training waarin je samen met andere kinderen leert hoe je minder boos en opstandig kan zijn, is dan een goede vorm van behandeling.

Wie?
Kinderen in de leeftijdsgroep 8 t/m 12 jaar. Jongeren in de leeftijdsgroep van 13 en 14 jaar.

Uitgangspunt:
In de training ‘Minder boos en opstandig’ wordt het sociaal probleemoplossend vermogen veranderd. Er wordt gewerkt aan het herkennen van gevoelens en boosheid. Wat zijn handige- en onhandige manieren van omgaan met boosheid. In de training wordt toegewerkt naar de 5 stappen van het oplossen van een probleem:
1. Wat is het probleem?
2. welke oplossingen kun je bedenken?
3. Wat zijn de gevolgen van deze oplossing?
4. Kies de beste oplossing?
5. Voer deze oplossing uit en kijk of dit een handige oplossing was.

Programma:
De training bestaat uit 10 kind-bijeenkomsten en 6 ouder-bijeenkomsten van 1 uur. De groep bestaat uit minimaal 3 en maximaal 6 kinderen. Iedere les heeft een thema. Het thema van les 2 is bijvoorbeeld: ‘Het herkennen van gevoelens’. We bespreken een thema, maken opdrachten en doen rollenspellen. Iedere week krijg je een kleine opdracht mee naar huis. Die opdracht bespreken we dan weer in de volgende les.
Voor de start van de training worden de ouders en het kind uitgenodigd voor een kennismakingsgesprek. De training wordt afgesloten met een feestelijke bijeenkomst voor de kinderen én de ouders; we gaan dan bijvoorbeeld skaten of bowlen.

Aanmelden:
Is de training ‘Minder boos en opstandig?’ iets voor jou, laat je vader/moeder dan contact opnemen met de Kinder- & Jeugdpraktijk of stuur een e-mailtje naar info@kinderjeugd.nl.