Als jongere kun je het wel eens moeilijk hebben. Bijvoorbeeld omdat je vaak ruzie hebt, je veel piekert of alleen voelt. Je maakt je wel eens zorgen over je leerprestaties, of de omgang met je klasgenoten, je hebt niet veel vrienden of maakt vaak ruzie. Op MSN worden soms hele vervelende dingen over je geschreven.
Misschien wil je aan één van deze dingen iets veranderen en kunnen wij  daar bij helpen.
Als je een keer bij ons komt gaan we praten over school, je vrienden, je hobby’s en over thuis. Misschien weet je al wel wat je graag anders wil. Zo niet, dan komen we daar samen wel achter!

Hier wat voorbeelden.
Jeroen (brugklas, 13 jaar): Jeroen gaat voor het eerst naar de brugklas, dat is best spannend. Op de basisschool kende hij iedereen en nu? Jeroen hoopt dat het met het leren en huiswerk maken goed gaat. Daar ziet hij best tegen op. Zijn vader en moeder hebben al gezegd dat hij anders maar eens een test moet doen.

Sanne (brugklas, 14 jaar): Op de basisschool had Sanne al moeite met lezen en spelling. Ze kreeg altijd extra les, maar dat hielp ook niet. Sanne heeft nu veel moeite met Nederlands, maar ook met Engels en Duits. Haar ouders en school hebben gezegd dat ze misschien wel dyslexie heeft, maar wat is dat precies ?

Bram (15 jaar): Bram is altijd in de weer en kan nooit een minuut stil zitten. Zijn klasgenoten roepen altijd dat hij ADHD heeft en dat vindt hij niet leuk. Zelf heeft hij er ook wel eens aan gedacht. Tijdens de ouderavond heeft zijn mentor dit besproken met zijn ouders. Bram wil zelf nu ook wel eens weten wat er aan de hand is.

Koen (16 jaar): Koen wordt vaak uit de les gestuurd, omdat hij brutaal is naar docenten. Die docenten begrijpen hem ook helemaal niet en de regels die ze stellen zijn dom. De laatste maanden zeuren zijn ouders ook steeds vaker dat hij beter zijn best moet doen. Kees weet best dat hij soms brutaal is, maar die docenten kunnen ook wel anders reageren.