Als je jong bent kun je het wel eens moeilijk hebben. Bijvoorbeeld omdat je vaak ruzie hebt, je veel piekert of alleen voelt. Er zijn ook kinderen die steeds dezelfde dingen doen, die ze eigenlijk niet willen doen. Zo zijn er nog veel dingen die je als kind dwars kunnen zitten. Misschien kunnen wij dit samen jou veranderen? Als je een keer bij ons komt gaan we praten over school, je vrienden, je hobby’s en over thuis. Misschien weet jij al wat je graag anders zou willen, zo niet dan is dat ook niet erg.

Hier wat voorbeelden:
Kees
(5 jaar): Kees zit in groep 2, juf Chantal zegt steeds dat hij goed zijn best moet doen. Dat doet hij ook, maar toch is hij altijd als laatste klaar. Die rotsommen ook! Op het plein heeft hij ook wel eens ruzie met vriendjes en vriendinnetjes. School is niet echt leuk.

Sam (9 jaar): Sam heeft geen vriendjes en vriendinnetjes en wordt op feestjes bijna nooit uitgenodigd. Ze doet wel haar best om met andere kinderen te spelen. Maar als er een groepje op het schoolplein staat durft ze niets te zeggen of is ze bang dat andere kinderen haar uitlachen.

Joris (brugklas, 13 jaar): Joris gaat voor het eerst naar de brugklas, dat is best spannend. Op de basisschool kende hij iedereen en nu? Jeroen hoopt ook maar dat het met het leren en huiswerk maken goed gaat, daar ziet hij best tegen op. Zijn vader en moeder hebben al gezegd dat hij anders maar eens een test moet doen.